Grande Garage

Grande Garage

Csomagtér világítás / zár revans

2020. június 15. - ALIENwoods

A tavaly májusi csomagtér mikrokapcsoló csere sikeres volt, ám rövid idő múlva a "Hatchback open" felirat kezdett bevillanni minden kisebb döccenőnél, kátyűnál. Éreztem, hogy valami nem stimmel a korábbi fixel. Valahogy túl szép olcsó volt ahhoz, hogy igaz legyen a mikrokapcsoló cseréje.
A probléma újra felbukkanása kb fél évet váratott magára, és kiderül, hogy a korábban precízen szétszedett zár műanyag házából letört két műanyag tartó pöcök, ami a végleges zárt hátsóajtó állapotában nem tartotta helyén az áramkört.
Ez a tized milliméteres tágulás lehetővé tette, hogy a hátsó zár, még csukott ajtós állapotban is akkorát lengjen ki, bukkanón, kátyún áthaladva, hogy a műszerfal bejelezze a "Hatchback open" feliratot, epilepsziás rohamokat előidézve, amik este felé még hatásosabbak.
A megoldás, végül egy gyári zár (cikksz: 55702917) beszerzése jelentette.
Az összehasonlító képeken látszik, két ponton a műanyag rögzítő dudor épsége, míg a szétkapott elemen ezek nincsenek jelen.
Az új elemet egy zöld pötty jelzi:

A bejegyzés trackback címe:

https://grande.blog.hu/api/trackback/id/tr7815810524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása